Thursday, May 11, 2006

Αυτες τις μερες...


...καποιοι φιλοι μετακομιζουν.Το καινουργιο σπιτι ειναι αρκετα παλιο με απειρα πραγματα μεσα.Αρχισαν λοιπον να πετανε ντουλαπες,μπαουλα,κρεββατια,καρεκλες και οτι αλλο μπορει να εχει ενα σπιτι.
Τα παντα φυσικα σκοροφαγωμενα αλλα περιτεχνα τοσο οσο για να κανουν καποιους παλιατζιδες να τριβουν τα χερια τους απο τη χαρα τους.Βεβαια κατεληξαν στο σπουπιδοτοπο.Ξεροντας οτι δεν θελουν να κρατησουν τιποτα απο εκει μεσα-και εχοντας μια μανια να μαζευω παλιατζουρες-πηγα να δω μηπως εχει κατι που θα μου αρεσε.



Βρηκα λοιπον:ενα παλιο μυλο για καφε,ενα ρολογακι που εχει σταματησει στις εφτα παρα τεταρτο.Ενα παλιο καμινετο που ο Pitsos θα ηθελε πολυ να εχει στα χερια του,ενα βιβλιο του Σεφερη εκδ.του '74 και ενα του Τσιφορου ακομα πιο παλιο.Γυρω στα πενηντα σπιρτοκουτα της Χουντας-μονοπωλειακο ειδος τοτε-,ενα πακο εφημεριδες του '78-τοτε που ειχε γινει ο σεισμος στη Θεσσαλονικη-και καποια κομιξ της εποχης.

Ανοιγοντας την πρωτη εφημεριδα,επεσα σε πρωτοσελιδο για τον Πουλικακο που ουτε ειχα ακουσει ποτε μου.Ειδα το προγραμμα στα δυο καναλια της τηλεορασης,διαφημισεις που δεν φανταζομουν οτι θα θυμομουν,νεα που μπορει να ηταν και σημερινα.
Πραγματα που με γυρισαν αρκετα πισω...σαν μηχανη του χρονου.







Μια καλησπερα,ενα φιλι στο μαγουλο και μουσικουλες.

Υ.Γ...Παλιος αγαπημενος σε καινουργιες πνοες.

Υ.Γ2...Νεα πνοη σε παλιο αγαπημενο.

7 comments:

. said...

όταν πέθανε ο παππούς μου είχαμε βρει στο σπίτι πολύ παλιές εφημε΄ριδες. έχει πλαάκ να διαβα΄ζεις γεγονότα που τα ξέρεις, ως παλιά =)

Ναταλία said...

......και μια παλιά γκαζιέρα να ζεσταίνει....
Μεγάλη πολυτέλεια τότε....

Παπαρούνα said...

Τί είναι αυτό για τον Πουλικάκο;
Ποια είναι η Παπαδάκη;
(η νεότερη γενιά έχει απορίες...:)ρ

Μαρκησία του Ο. said...

O Πουλικάκος νομίζω είχε κατηγορηθεί για τον θάνατο της γυναίκας του.

Καλημέρα, archive, όμορφα πράγματα βρήκες, μην τα πετάξεις!

ΧΧ

alienlover said...

Αυτά που κάποιοι ήθελαν να πετάξουν, για άλλους είχαν σημασία.Είναι ωραίο οι άνθρωποι να αφήνουν τα σημάδια τους πάνω σε αντικείμενα, και ακόμα πιο ωραίο που κάποιοι, έστω και άγνωστοι , βρίσκουν αξία σε αυτά...

xryc agripnia said...

ΧΧΧ

mindstripper said...

O μικρός Κάου-Μπόυ!
Δεν το πιστεύω....