Saturday, June 03, 2006

Το εχω ξαναπει...


...οτι αν λατρευω μια τηλεοπτικη σειρα απο την τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου,αυτη ειναι Το Καμπινγκ.Ειναι ολη αυτη η αισθηση του καλοκαιριου,της θαλασσας,της ελληνικης κοινωνιας-ειδικα της δεκαετιας του '80-των χαρακτηριστηκων μορφων-ο τρελλος που τα εχει τετρακοσια,ο τζογαδορος,ο Ελληναρας ναυαγοσωστης,ο αγροφυλακας,ο κλεφτης,τα φρικια που τελικα δεν ειναι και τοσο φρικια.
Οι ερωτες-ο χαλαρος ερωτας του Τακη με την Αννετ,ο πρωτος ερωτας του Μητσου με τη μανα(ξεχασα το ονομα της),ο κρυφος ερωτας της Κατινας και του καπεταν Αντωνη,ο ακαρπος ερωτας του αγροφυλακα με την Κατινα,ο μετεπειτα ερωτας του Τακη με την αρχαιολογο,ο ερωτας και η φαγωμαρα του Σπυρου με τη γυνακα του-και το πορτοκαλι ντεσεβω τους.
Οι γκαφες-του μαγειρα,του ναυαγοσωστη,του Μητσου,του Μάιμου.
Ο Πετραν.Και αυτος του Καμπινγκ και ο Αλλος.Ο μεγαλος ερωτας.

Για μενα το Καμπινγκ ειναι μια εποχη ολοκληρη.Ειναι βραδιες που οι κασσετες παιζουν απο το πρωτο επεισοδιο,μεχρι το τελευταιο.Ειναι ατακες που κουβαλαμε ολη η παρεα μαζι μας χρονια.Ειναι η θαλασσα.Ειναι ο ερωτας.Ειναι το καλοκαιρι.


Τη σκηνοθεσια ειχε κανει ο Ανδρεας Θωμοπουλος και τη μουσικη ο Παναγιωτης Καλαντζοπουλος.Και επειδη αρκετοι μου τη ζητησαν αφηνω εδω την εναρξη και ενα ενδιαμεσο θεμα.Καλη ακροαση και καλο καλοκαιρι.


Υ.Γ...μακαρι η Ερτ να σταματησει τα Βραζιλιανικα και να παιξει ξανα αυτες τις σειρες.
Υ.Γ2...η φωτο ειναι του Chaca Khan και τη δανειστηκα απο τα παραθυρα.

11 comments:

The wise Aineolach said...

ki egw to eblepa an kai mikrh kai den thumamai polla.mou arese polu!eidika otan ematha oti o kalogeropoulos ekane kai ton maimo epatha plaka!

Qfwfq said...

Αγαπημένη σειρά.

xryc agripnia said...

@takeaguietlife....Ποιος ειναι;;;;;;;;;;

still ill said...

Δεν ήταν μόνο η αίσθηση του καλοκαιριού,καλή μου archive,ήταν κυρίως το τέλος του καλοκαιριού.Η μελαγχολία που σε κυρίευε με τη φωτογραφία και τη μουσική στο τέλος.Η προβολή της σειράς,περίπου στα τέλη Αυγούστου,μου θύμιζε το δικό μου καλοκαίρι που έφυγε και αυτά που θα 'ρθουν και θα ξαναφύγουν με την ίδια λυπητερή υπόκρουση να σε σκορπίζει,σηματοδοτώντας την έλευση του φθινοπώρου.

xryc agripnia said...

@Still ill...Εχεις απολυτο δικιο.Η σειρα αλλωστε αν και εχει πολλα κωμικα στοιχεια,στην ουσια ειναι βουτηγμενη στη θλιψη.Και η μουσικη επισης-ειδικα το δευτερο κομματι-ειναι απολυτα θλιβερη.

Filotas said...

Μακάρι!...:-)

drskafidas said...

h ερτ του ανταγωνιστικούλη προέδρου να παίξει το κάμπινγκ???? η το χαιρε τάσο καρατάσο ας πούμε...?

μπα, εβερυθινγκ και πάνω μονο!

franki said...

Εξαιρετική σειρά, εξαιρετικοί ηθοποιοί (Καλογερόπουλος ειδικά).

Όσο για το τραγούδι της Καραΐνδρου στην αρχή της σειράς, το έψαχνα χρόνια ολόκληρα σε όλα τα δισκοπωλεία.

Αλήθεια ξέρει κανείς που μπορώ να βρω όλο το soundtrack της σειράς;
Χίλια ευχαριστώ archive!

xryc agripnia said...

Drskafida...Εγω απορω που βαζουνε και τον "Πριγκηπα" ακομα.
Μηπως να στελναμε ολοι μαζι ενα μεηλ;

@Franki...H μουσικη ειναι του Καλατζοπουλου-οχι της Καραινδρου-και επειδη και εγω το εψαχνα πολλα χρονια,ξερω οτι δεν εχει κυκλοφορησει ολο το soundtrack.Αυτα τα δυο ορχηστρικα μπηκαν σαν σποντα για να συμπληρωσουν το δισκο με τη μουσικη του "Africa" που και παλι εχει γραψει ο Καλατζοπουλος.

mortaki said...

ΠΟΛΥ καλή σειρά...μακάρι να είχαμε και άλλες σαν και αυτή...

Anonymous said...

Πολύ ωραίο το post σου archive. "Το κάμπινγκ" έχει χαραχθεί τόσο ανάγλυφα στη μνήμη μου, σαν να ζούσα κι εγώ μέσα στη σειρά. Σαν να πρόκειται για δικιά μου πραγματική ανάμνηση.

Αντρέας, "ανώνυμος" ακόμη, γιατί δεν έχω blog.