Sunday, June 11, 2006

Tην πρωτη φορα...

...που ειδα τους Massive Attack νομιζω ηταν το '96.Στο Θεατρο Δασους.Και επισης πρεπει να ηταν και Κυριακη γιατι το Σ/Κ ειχαμε κατασκηνωσει στην πλατεια ενος ερειπωμενου χωριου,καπου στα Πιέρια.Ηταν απο τις καλυτερες εκδρομες της ζωης μου.Ενα ντεσεβω,ενας σκαραβαιος,τρια κοριτσια,τρια αγορια και τρεις σκηνες.Η πλατεια ειχε ενα ξεχαρβαλωμενο παγκακι,μια βρυση,ενα δεντρο,και μια εκκλησια.Θυμαμαι διαφορα σκηνικα απο εκεινες τις μερες-ο Φ. να εχει μολις ανακαλυψει το Χρηστιδη και ολες τις μερες δεν σηκωσε το κεφαλι να μας πει μια κουβεντα,εναν βοσκο που μας τρομοκρατησε χτυπωντας το πρωι της Κυριακης την καμπανα πανω απο τα κεφαλια μας,τα σημειωματα και τα σημαδια που αφηναμε στο δρομο για να μας βρει καποιος που θα ερχοταν μετα,την ηρεμια και την ασφαλεια που ενοιωθα διπλα στους φιλους μου.Το απογευμα της Κυριακης τα μαζεψαμε και πηγαμε κατευθειαν στο Θεατρο Δασους.Συναντησαμε και αλλους φιλους,βγηκαμε φωτογραφιες-ο Φ.ακομα και μεχρι να αρχισει η συναυλια διαβαζε το bororo-και αφεθηκαμε στη μαγεια των Μassive.H συναυλια κρατησε λιγοτερο απο ωρα.Ισως να ηταν και περισσοτερη η ωρα που χτυπιομασταν για να ξαναβγουν στη σκηνη.Αυτοι τιποτα.Θυμαμαι οτι φυγαμε θυμωμενοι.

Εκεινη η παρεα διαλυθηκε,για την ακριβεια τ'αγορια φυγανε-τα κοριτσια απο μικρα μαζι δεν μαθαν να χωριζουνε παρα μονο απο την αποσταση-νοητα ηταν μαζι και αυτη τη φορα.Το ντεσεβω σκονιζεται σε μια αποθηκη και ο σκαραβαιος μετα απο τρακαρισμα κατεληξε για σιδερα.Το εγκατελειμενο χωριο ειναι πλεον τουριστικο θερετρο.Ο Χρηστιδης δεν εχει γραψει καλυτερα βιβλια απο εκεινα τα δυο του πρωτα.

Δεκα χρονια μετα η συναυλια δεν μ'ενθουσιασε και παλι.Μου αρεσε αλλα δεν ειχε αυτο το που σε κανει να θες να μεινεις εκει για παντα.Μετα απο τοσα χρονια ηθελα περισσοτερα.
Αλλα απο την αλλη ειμαι χαρουμενη γιατι θυμηθηκα ολα αυτα.
Και επισης θυμηθηκα ποσο δεμενη ειμαι με μερικους ανθρωπους.Και ποσο πολυ-εδω στην ξενητια -μου λειπουνε.

Καλημερα σε σας,καληνυχτα σε μενα.

Y.Γ...Nothing's changed!

Υ.Γ2...Ζζζντούπ!

7 comments:

enteka said...

γεια:) σε ένα κυρίως πράγμα συμφωνώ μαζί σου - για τον χρηστίδη! κατά τα άλλα, όταν λες ότι είσαι στην ξενιτιά, θεσνίκη εννοείς; (lol)
πάντως η συναυλία των massive μας έκανε να σκεφτούμε έντονα το παρελθόν ή/και το μέλλον, να θυμηθούμε ανθρώπους με τους οποίους είχαμε πάει παλιότερα. να νοσταλγήσουμε ή/και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον.
μ' άρεσε η φωτογραφία που έβαλες (και η ανάμνηση που έγραψες)
:)

Παπαρούνα said...

8 mb;;;
άρματα θα κατέβουνε;

xryc agripnia said...

@Enteka...H θεσσαλονικη ειναι η πατριδα.Αλλη ειναι η ξενητια.:)
Καλως ηρθες.

@wisdom...Καταλαβες ακριβως τι ηθελα να πω και χαιρομαι πολυ γι'αυτο.

@Παπαρουνα...Βαλτε μια adsl στο νυχτοσπιτο...μονο το βαψιμο δεν αρκει!

@(παρα)θεϊκος...δεν καταλαβαινω τι λες αλλα για να το λες ετσι θα ειναι.
(κοιτα ομως και τις ημερομηνιες καμια φορα.Τα ληγμενα πετα τα.)

mistounou said...

Ρε παιδί μου, πάντα μια ακαθόριστη πλην χορταστική ατμόσφαιρα μου μένει από σένα...Καλημέρες!

xryc agripnia said...

Καλημερες,καλημερες.
(Ακοθοριστες!)
:)

0comments said...

Μουουτς!
Για όσα με έφερες στο μυαλό.

πολυβιος said...

το άκουσες?