Wednesday, January 02, 2008

Two for 2008.

Ενα...
3,2,1 απο μονοι μας και Καλη μας Χρονια!
8.000 φιλια σε 2-3 λεπτα, 3.765 αγκαλιες σε αλλα τοσα και 17.342 χειραψιες.
Η Yoko Ono πηρε αμεσως το μικροφωνο και ξεκινησε το χρονο με αυτο και ενας παρ'ολιγο Πανουσης εκλεισε τη νυχτα-μερα-μας με αυτο.

Εσπρεσο και μπουγατσες και γιορτη μεσα μας. Για τις κουβεντες, για τις αγκαλιες, για τις μουσικες, για τους φιλους, για τα γελια.
Ξημερωμα και βολτα στην Αριστοτελους. Πρωινοι με βραδυνα ρουχα και ματια μεχρι το πατωμα. Αγκαζε βολτουλα και "μπουγατσακιδες" και παλι γελια.

Στο γυρισμο μια στροφη και πρωινη σκεψη σε αυτους που φυγαν. Τα χερια μαυρα και σημαδια απο θλιψη.

Μια μερα σαν βδομαδα.
Μια νυχτα σαν χρονος.

Δυο...

Κοιταξε τα τρια μικρα κουκλακια που ειχε μπροστα της -τα μισουσε απο παντα- και ειπε: "αυτο μπορει να ειναι η φυλακη μας μια μερα, αλλα τωρα νοιωθω εξαιρετικα ελευθερη".
Τα κουκλακια δεν εδωσαν καμια απαντηση και ετσι συνεχισε να μονολογει, κοιτωντας απο μια φορα ολα τα πραγματα του σπιτιου. Μετα βγηκε στο μπαλκονι κανοντας το ιδιο στ'αστερια. Και τοτε ενα αστερι εστειλε την απαντηση του. Και ηταν αυτη ακριβως που περιμενε. Τα μυστικα πρεπει να μοιραζονται για να μας ελευθερωνουν.

9 comments:

DR PAKO® said...

Three:neo "magazi",neo periballon,nea proswpa...ta mustika prepei na legontai,oi anamnhseis xamenwn proswpwn prepei na diathrountai alla kai h zwh prepei na sunexizetai!Ka8e arxh kai duskolh,ka8e xamos kai adikos,ka8e perusi kai kalutera...h mhpws ka8e perusi kai xeirotera?...Ekmetalleusou, beltiwse,diaskedase auto to "kalutero fetos",sunexise thn zwh sou opws esu ksereis kai,opws ksanaeipa...Happy Bliss Year to all!Filakia!!!

GLOBAL said...

για να ελευθερώνουν, ναι...

χρονιά γεμάτη από τέτοιες ελευθερίες (κι άλλες όμως), εύχομαι.

Θυμήσου πως με λένε… said...

καλή χρονια!

xryc agripnia said...

**Dr pako...Eιστε ενα μικρος αγγελος θετικης ενργειας,γιατρε μου. Και -οχι αδικα- με γυρνας στα παιδικα μου χρονια. (βρε που σε ξερω,που σε ξερω!!!)

**global...Ναι,ματια μου,ελευθερωνουν.
Στο ειπα.

**Θυμησου πως με λενε...
Καλη Χρονια και οτι καλυτερο σου ευχομαι.

Ηλιας....Just me! said...

"αυτο μπορει να ειναι η φυλακη μας μια μερα, αλλα τωρα νοιωθω εξαιρετικα ελευθερη".



Αυτό που σκεφτόμουν καιρό τώρα το κατέγραψες εσύ σε λέξεις! Φανταστικό! Ελπίζω μόνο ότι όταν καταλάβω ότι με φυλακίζει να μπορέσω να του ξεφύγω, να δραπετεύσω! Ίσως πάλι μέχρι τότε να θέλω να βρίσκομαι σε αυτήν την "φυλακή" Who knows.... Καλώς σε βρήκα λοιπόν και καλή σου χρονιά!

Anonymous said...

Αλόρα σίστα αρκάιβ! Χρόνια και ζαμάνια έχουμε να τα πούμε! Αν ήρθα? Ηρθα και δε μας σύστησε κανείς. Θα ξανάρθω όμως.

Καλή Χρονια.

God Bliss America

:)))

Ploutwnios said...

Ανακάλυψα λοιπόν και το δικό σου blogόσπιτο... Θα είμαι κύριος.

Ploutwnios said...

Κάλιο αυγά, παρά πουρέ.

Me:Moir said...

Μπήκα με σκοπό να γράψω κάτι σοβαρό, αλλά γελάω ακόμα με το σχόλιο του ploutwniou. Τί καλύτερο απο οποιαδήποτε κλισέ ευχή? :)