Tuesday, December 09, 2008

Aναρχια που βολευει τους παντες!

Την ωρα που καιγοταν το κεντρο της Θεσσαλονικης, ο ¨κυριος¨ δημαρχος ετρωγε σε γνωστη ψαροταβερνα της πολης.
Ποσο μεγαλη μπορει να ειναι η αναισθησια τους;
Και ποση η γαιδουρια τους ;

Εκει, σ'αυτους επρεπε να ξεσπαμε την οργη μας...
Aλλωστε δεν θα καταλαβαιναν και παλι τιποτα.
Τοσο ζωα ειναι.

20 comments:

To Ελ. Παρατηρητηριο των Συμ. του El Kinky said...

H γαϊδουριά του δήμαρχου είναι μεγαλύτερη από τη γαϊδουριά αυτών που λες ότι καίνε το κέντρο της Θεσσαλονίκης;

Kαι τι ακριβώς προτείνεις; Να μην τρώνε οι δήμαρχοι όσες μέρες θα καίνε το κέντρο των πόλεων οι διάφοροι εμπρηστές;

xryc agripnia said...

Ναι,ειναι πολυ μεγαλυτερη...
Αλλα εσυ δεν θα το καταλαβεις ποτε.

To Ελ. Παρατηρητηριο των Συμ. του El Kinky said...

Πώς το ξέρεις αυτό; Διαβάζεις το φλιτζάνι;

Γιατί δεν προσπαθείς να μου εξηγήσεις ώστε να καταλάβω γιατί δεν πρέπει να τρώνε οι δήμαρχοι;

Να καταλάβω γιατί οι δήμαρχοι που τρώνε είναι μεγαλύτερα γαϊδούρια από αυτούς που καίνε το κέντρο της Θεσσαλονίκης;

Δεν νομίζω να δυσκολεύεσαι, φαίνεσαι έξυπνη κοπέλα.

xryc agripnia said...

Δεν διαβαζω το φλιτζάνι. Διαβάζω το μικρο τετραγωνο μυαλο σου, που ξέρω πως ποτε δεν προκειται να ανοιξει. Κι επειδη δεν θα'πρεπε καν να εισαι εδω μεσα, δεν σκοπευω να κανω διαλογο μαζι σου. Οποτε τα κουβαδακια σου,σ και σε αλλη παραλια.

Root said...

Γαϊδούρια λοιπόν αυτοί που καίνε το κέντρο τις Θεσσαλονίκης! Γαϊδούρια και αυτοί που καίνε την Αθήνα! Γαϊδούρι προφανώς και ο πιτσιρικάς που έφαγε την σφαίρα! Μην τρελαθώ τελείως! Άκουσα και από κάπου σήμερα ότι ο μικρός δεν είχε καμία δουλεία εκεί. Αυτό έλειπε, να ξαναγυρίσουμε σε εποχές που δεν θα μπορούμε να περπατάμε ελεύθεροι στο δρόμο μην τυχόν και μας βάλει στό μάτι κανένα κολόμπατσο. Εσύ για να΄χουμε και καλό ρώτημα Ελ Παρατηρητήριο, της ασφάλειας είσαι ή έτρωγες μαζί με τον Παπαγεωργόπουλο?

To Ελ. Παρατηρητηριο των Συμ. του El Kinky said...

Δεν έτρωγα με τον Παπαγεωργόπουλο, αλλά έτρωγα. Αυτό με κάνει γαϊδούρι;

Εσύ δεν τρώς; Μένεις νηστικός όταν καίνε το κέντρο της Θεσσαλονίκης;

Αλλά με παρεξηγείς φίλτατη. Δεν είπα ότι είναι γαϊδούρια αυτοί που καίνε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αυτοί που καίνε, λέγονται εμπρηστές. Όπως λέμε και αυτούς που καίνε τα δάση.

Είπα γαϊδούρια, γιατί ο archive μας ρώτησε: Ποσο μεγαλη μπορει να ειναι η αναισθησια τους;
Και ποση η γαιδουρια τους ;

Αν βρίσκει ότι είναι γαϊδούρια αυτοί που τρώνε την ώρα που καίγεται το κέντρο της Θεσσαλονίκης, λογικό δεν είναι να είναι πιο γαϊδούρια αυτοί που το καίνε; Σωστό;;;;;;;

Μόνο αυτοί που καίνε τα δάση είναι γαϊδούρια; Αυτοί που καίνε τις πόλεις δεν είναι γαϊδούρια;

Kαι όπως βλέπω εσύ δεν διαβάζεις μόνο το φλιτζάνι, βλέπεις και οράματα. Και ασελγείς στη μνήμη ενός νεκρού λέγοντάς τον γαϊδούρι.

Δεν ντρέπεσαι;

To Ελ. Παρατηρητηριο των Συμ. του El Kinky said...

Τώρα μπορείς και διαβάζεις και το μυαλό μου; Φοβερό!

Και βλέπεις και το σχήμα του;
Ακόμα πιο φοβερό! Μπράβο σου!!!

Αλλά αγαπητέ μου archive, δε νομίζω να είσαι κανένας φασίστας που θέλεις να αφαιρείς το λόγο από όσους διαφωνούν με κάτι που έγραψες. Οι σύγχρονοι άνθρωποι, πρέπει να δέχονται και την αντίθετη άποψη και να επιχειρηματολογούν για να την ανατρέψουν.

Εσύ γιατί προτιμάς να με διώξεις; Αν σε δυσκολεύουν οι ερωτήσεις μου, μπορείς να μου το πεις κι εγώ θα σου βάλω πιο εύκολες.

Kαι αν δεν θέλεις να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου, μπορείς να κάνεις ένα μπανεράκι που να γράφει: Στο δικό μου ιστολόγιο γίνονται δεκτοί μόνο όσοι συμφωνούν μαζί μου. Όσοι διαφωνούν τα κουβαδάκια τους και σε άλλη παραλία.

Μπορεί να μην είναι δημοκρατικό αυτό αλλά είναι δικαίωμα σου να είσαι όσο φασίστας θέλεις.

lakis said...

Πολιτικάντηδες... μιάσματα με κοστούμι.

Root said...

Καλό είναι να διαβάζεις με προσοχή αυτά που γράφουν οι άλλοι Ελ Παρατηρητήριο. Να τα διαβάζεις ξανά και ξανά, μέχρι να καταλάβεις καλά τι λένε και μετά να απαντάς.

mata said...

Ελ Παρατηρητήριο, όταν βλέπεις ένα άσιτο παιδί της Ουγκάντα στην τηλεόραση, πες μου, μπορείς να κατεβάσεις μπουκιά?

Όταν βλέπεις τον πλανήτη να καταστρέφεται και ζωντανά πλάσματα να εξαφανίζονται μια για πάντα, μπορείς να κατεβάσεις μπουκιά?

Όταν βλέπεις τους κόπους μιας ζωής και αμέτρητα ιδρωμένα δάνεια να καίγονται από κάποιους θρασύδειλους τραμπούκους που το μόνο που ξέρουν είναι να τρώνε έτοιμο χαρτζιλίκι και να πετούν πέτρες όπως παίζουν στα videogames τους, μπορείς να κατεβάσεις μπουκιά?

Από πότε δε δίνεις σημασία στην αξιοπρέπεια? Πήγαινε να συναντήσεις αυτούς που έχασαν την περιουσία τους σε 3 λεπτά, πήγαινε να αντικρύσεις την απελπισία τους και, μετά, κάτσε να φας. Και καλή σου όρεξη. Και 'σενα και του δημάρχου.

Me:Moir said...

Να'σαι καλά Ελ. Παρατηρητήριο που βάζεις τα πράγματα στη θέση τους, εξηγώντας σε μας, που δεν είμαστε και τόσοι έξυπνοι, τον ορισμό λέξεων και εννοιών. Μήπως θα μπορούσες να κάνεις τον κόπο και να μας εξηγήσεις και την έννοια της λέξης "διαστρέβλωση"?

ΥΓ1: πρόσεξε με το φλιτζάνι. Επαναλαμβάνεσαι.

Anna said...

Ηρεμια ρε παιδια, απο ποτε η αντιθετη γνωμη καποιου σημαινει "μαξεψτα και φυγε";;

Γιατι, δεν ειναι αληθεια οτι κανενος μας δεν μας κοπηκε στ'αληθεια η ορεξη με οσα γινονται; Αφου "στις ειδησεις τα βλεπεις και τρως". Και με τα παιδακια στην Ουγκαντα το ιδιο. Και με τον πολεμο στο Ιρακ το ιδιο. Γραφουμε τα σχολια μας στα μπλογκ, φτιαχνουμε κανα παθιασμενο γκρουπ υποστηριξης στο facebook (καλη μαλακια κι αυτη), οδυρομαστε λιγακι για τα αισχρα που συμβαινουν γυρω μας και μετα παμε να πιουμε τον καφε μας χαλαρα. Εκτος αν εισαι απο αυτους που χασαν τα παντα. Περιουσιες και δικους τους ανθρωπους. Τοτε ναι. Κι η ορεξη σου κοβεται κι η ζωη σου ολη.

Ο δημαρχος παλι θα μπορουσε να αφησει για λιγο τις διασκεδασεις μες στον εθνικο χαμο. Οχι να του κοπει η ορεξη. Ας μην ζηταμε και πολλα. Αλλα ετσι, απο ευθυξια, ας την κρυψει λιγακι.

Anonymous said...

Bordelo....

Me:Moir said...

Anna,
Κανείς δεν είπε να του κοπεί η όρεξη. Να περιορίσει για λίγο όμως τα δημόσια γλέντια, τη στιγμή που καταστρέφονται κόποι μιας ζωής των πολιτών, θα μπορούσε νομίζω.

Και ναι, κάποιοι από εμάς ανήκουμε σε αυτούς που τους έχει κοπεί τελείως η όρεξη. Γι'αυτό και έχουμε νομίζω το δικαίωμα να νιώθουμε θιγμένοι από τους "κυβερνώντες" που παρακολουθούν από μακριά και γελούν τρώγοντας.

Και από τη στιγμή που δεν βλέπω κανένα σβησμένο σχόλιο, δεν θα' λεγα πως δεν έχει επιτραπεί σε κανέναν να πει ελεύθερα τη γνώμη του εδώ μέσα όσο αντίθετη με τη γνώμη της archive και αν είναι.

xryc agripnia said...

Anna..."Ο δημαρχος παλι θα μπορουσε να αφησει για λιγο τις διασκεδασεις μες στον εθνικο χαμο. Οχι να του κοπει η ορεξη. Ας μην ζηταμε και πολλα. Αλλα ετσι, απο ευθυξια, ας την κρυψει λιγακι."

Αυτο ειπα και εγω...δεν νομιζω να καταλαβε κανεις οτι φωναξα" καψτε τα ολα".
Αλλα ειναι τετοιες οι μερες που καποιοι βρισκουν ευκαιρια να χαιρονται και να κανουν κουβεντουλα περι φασιστων και ελευθερια του λογου.

Ειναι γνωστοι και απλα δεν μπαινω στον κοπο να κανω κανεναν διαλογο.

mata said...

Τελικά, σαν τους δρόμους είμαστε. Ο καθένας πετροβολεί για τους δικούς του λόγους.

Την ίδια στιγμή, τα παιδιά έχουν χάσει την ελπίδα για το μέλλον και το σεβασμό στην ίδια την ύπαρξη.

Κι όλοι φωνάζουν, όλοι κράζουν, άλλοι κλαίνε, άλλοι τρώνε.

«Each angered fist uncurl

Caress the hardest heart

stir the sleeping earth

each stone, each blade of grass»
Anne Clark, The Hardest Heart.

To Ελ. Παρατηρητηριο των Συμ. του El Kinky said...

Mata είναι άλλη κουβέντα οι θρασύδειλοι τραμπούκοι που λέτε ότι καίνε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εγώ δεν ξέρω ποιοι το καίνε γιατί μένω στο απόκεντρο άλλης πόλης.

Εμένα η απορία μου είναι αν πρέπει ή δεν πρέπει να τρώει ένας δήμαρχος.

Archivε σου ζητάω συγνώμη αν δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Μήπως έχεις δικό σου μαγαζί και παρεξηγήθηκες που ο δήμαρχος έτρωγε σε άλλη ψαροταβέρνα;

Ας υποθέσουμε ότι είχες μαγαζί και ερχόταν ο δήμαρχος να σου ζητήσει ένα πιάτο να φάει. Τι θα έκανες; Θα του έλεγες δε σε σερβίρω δήμαρχε γιατί οι δήμαρχοι πρέπει να μένουν νηστικοί όταν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι καίνε το κέντρο της Θεσσαλονίκης;

Ο Λάκης Φουρουκλάς πάλι γιατί ενοχοποιεί τα κουστούμια; Tα κουστούμια τι φταίνε; Μήπως οι θρασύδειλοι τραμπούκοι που λέει η Μάτα ότι καίνε το κέντρο της Θεσσαλονίκης φοράνε κουστούμια; Εμένα μου αρέσει να φοράω κουστούμια αλλά δεν μου αρέσει να καίω δάση και πόλεις. Ούτε η ψαρόσουπα μου αρέσει.

Με καταμπερδέψατε και με γεμίσατε με πολλές απορίες. Θα με βοηθήσετε να τις λύσω;

To Ελ. Παρατηρητηριο των Συμ. του El Kinky said...

;-)))))))))

:-DDDDDDDDD

Erisadesu said...

ότι και να πουμε για τον συγκεκριμένο κύριο.. είναι λίγο
αλλά και ότι να πουμε παλι δεν θα ακουστεί η αναισθησία του ξεπερνάει τα όρια της βλακείας.

salvador said...

ψαράκι ο κύριος Δήμαρχος;
σκατα στα μούτρα του τον πεταμένο

καλή χρονιά nosy