Tuesday, January 31, 2006

μεσαντζ ιν ε μποτλ.



Σας παρακλαω,ειμαι μονη στο σπιτι και δεν μπορω να αυτοεξυπηρετηθω.
Ουτε να φαω,ουτε ναπλυθω,ουτε να οδηγησω.Σας παρακαλω οσο περισσοτερο γραφω στο blog τοσο περισσοτερο θα αργησω να γινω καλα.Εχω αυστηρη εντο λη απο το γιατρο για πληρη ακιηνσια οποτε,μην μου μιλατε,μη με ρωτατε και μη με χαιρετατε!Το αριστερο μου χερι ειναιν πολυ αγυμναστο.

Σας φιλω γλυκα γιατι οι αγκαλιες δεν ειναι ευκολες.

:-)

*PHOTO UPDATE.(Για να φαινονται και τα ταλεντα!)

Sunday, January 29, 2006

Αυτο και μονον αυτο.

"Το πιο δυσκολο πραγμα ειναι να τελειωσει η Κυριακη,το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βριζεις το ραδιοφωνο γιατι εχει Μουσχουρη αντι να εχει Αλεξιου ανακατεμενη με Λιτλ Ριτσαρντ.Οι ουρανοι κλεινουν και μενει μισανοιχτη,μια ελαχιστη χαραμαδα,που απο εκει μπαινοβγαινουν τα πνευματα και οι αγγελοι."
(Χρ.Βακ.)


Τα φιλια μου και την καλησπερα μου.





Υ.Γ1...Grass is greener without the pain,I think that I'm changing but I'm just the same.

Υ.Γ2...Kαι οταν νυχτωνει στο ασπρο μας σεντονι ο κοσμος θα γεννιεται για δευτερη φορα.

Υ.Γ3...Αυτο που μοιαζει φυλακη ειναι το πεταγμα σου,που εχει φτερα μα δεν μπορει να κοψει τα δεσμα σου.

Υ.Γ4...I'm a thinker, not a talker I've no-one to talk to,anyway.

Friday, January 27, 2006

Παντα ελεγα ...


...πως ο χειμωνας ειναι η εποχη μου.Γουσταρω το κρυο,τις χειμερινες διακοπες,τη χειμερινη διαθεση,το κοκκινο κρασι,τα κασκολ,τις μποτες,τη θερμανση,τον χειμωνιατικο ουρανο,τα χαλιά,τις μυρωδιες,ολα.Ολα οσα εχουν να κανουν με το χειμωνα.

Αποψε ομως,μου'ρθε μια τρελλη επιθυμια.Και οταν λεω τρελλη εννοω οτι θα εδινα και το μισο μου βασιλειο για να το πραγματοποιησω.
Ηθελα λοιπον να βαλω τα ξυπολητα μου ποδια μεσα σε καυτη αμμο.Και να ερχεται το κυμα και να την κολλαει ολη πανω μου.Αυτο.*

Καλη μας νυχτα εκει εξω.


*Αντ'αυτου σχεδιαζω το πιο κρυο ταξιδι της ζωης μου.

Tuesday, January 24, 2006

Απ'ολη αυτη την ...


...κατασταση,απολαμβανω περισσοτερο την ησυχια.Δεν περνανε αυτοκινητα,δεν φωναζουν τα παιδια,τα σκυλια εχουν κρυφτει στα σπιτακια τους.Κοιταζω εξω απο το σπιτι και βλεπω μονο ασπρο.Εχω πιει δυο ζεστους καφεδες,ακουσα μουσικη(τελικα στο παρτυ των Χριστουγεννων,εκαψα ενα ηχειο),εγραψα cdακια για φιλους.
Νοιωθω σαν να εχω περισσοτερο χρονο στη διαθεση μου.Γιατι αραγε;
Την εξω ησυχια λοιπον,τη μεταφερω μεσα με ηχους σαν
αυτον και αυτον και πολλους αλλους.Αν δεν εχετε βαρεθει να ακουτε,ακουστε και αυτα και ισως το ασπρο γινει ξανα σαν αυτη την αυγη.


Υ.Γ..."Κι αν εχασα τη ζωη μου,την εχασα για πραγματα ασημαντα:
μια λεξη ή ενα κλειδι,ενα χθες ή ενα αυριο
ομως οι νυχτες μου εχουν παντα ενα αρωμα βιολετας γιατι θυμαμαι.
Ποσοι φιλοι που εφυγαν χωρις ν'αφησουν διευθυνση,ποσα λογια χωρις ανταποκριση
κι η μουσικη σκεφτομαι ειναι η θλιψη εκεινων που δεν προφτασαν ν'αγαπησουν"
(Τ.Λειβαδιτης)

Monday, January 23, 2006

Αν σ'αρεσει ...

...η Bjork,θα σ'αρεσουν σιγουρα και οι Cure.Αν παλι σ'αρεσουν οι Cure,τοτε ειναι 100% σιγουρο οτι λατρευεις τη Bjork.
Αν παλι εχεις αντιρρηση,ακου αυτο ειπαμε και θα πειστεις.
Καλησπερα μας.




Update:για τον Πολυβιο που το ζητησε.

Thursday, January 19, 2006

Αν ειχα ευκαρια να κανω ενα ...


... ενα μαγικο,θα εκανα ανω κατω το θερμιδικο πινακα.Θα εκανα μια με το ραβδακι μου πανω στη σοκολατα και αυτοματα θα ειχε μηδενικες θερμιδες(μη σου πω αρνητικες!).
Να μερικες τροφες που θα ηθελα να εχουν μηδενικες θερμιδες:
...τα κασιους.
...η κρεμα γαλακτος.
...τα πατατακια
...η πετσα του ψητου κρεατος.
...τα καστανα.
...τα γλυκα του κουταλιου.
...το αλκοολ(και ειδικοτερα η μπυρα και η σαμπανια).
...τα μακαρονια.
...το ψωμι.
...τα σουβλακια.
...το προσουτο.
...ολα τα γαλακτοκομικα.
...και φυσικα ολα τα γλυκα.

Επισης θα χρησιμοποιουσα το ραβδακι μου για να δωσω στη μπαμια 8.036 θερμιδες το κιλο.Στο (μπλιαξ!) ροδακινο 16.764 θερμιδες το κομματι.Στη μαυρη σοκολατα 2.300 και αυτο χαριστικα,γιατι αρεσει σε καποιους φιλους.

Εσεις;

Tuesday, January 17, 2006

Προσπαθωντας να γραψω...


...ενα cd με ελληνικα ακουσα 833 αγαπημενα κομματια που δεν ειχα σκοπο να τα βαλω στο cd αυτο.Μετα πηγα στους δισκους μου και θυμηθηκα την αγαπη για την ελληνικη μουσικη που ειχα καποτε.Βρηκα δισκους που ειχα ξεχασει,δισκους που δεν ηξερα οτι εχω,δισκους που εψαξα αλλα δεν βρηκα.Εβαλα και ακουσα morel...ποσα χρονια ειχα να 'κουσω.Δυο τραγουδια απο τους αγωνες Κερκυρας.Βασιλη Νικολαιδη.Τον απιστευτο δισκο που εκανε ο Μαμαγκακης για την -λατρεμενη μου- Εκδρομη του Κανελλοπουλου.Το Σαμποταζ της Πλατωνος.Τις ρωγμες του Λαγιου.Αγαπημενους Χανομαι γιατι ρεμβαζω.Τους 10 παιδικους καυμους του Σταυριανου.
Τα πρωτα των Φατμε με εντονη επαναληψη στο Διπλη μοναξια.Τους Αφορισμους του Κασσαρα σε ποιηση Σκαριμπα.Τη μουσικη απο το Κηπο με τ'αγαλματα και κοντεψα να βαλω τα κλαμματα με τις θυμησες που μου εφερε.Τα παιδια να βγαινουν πισω απο τους κουρους και τις κορες και εγω να τρεχω με ψευτικο παγωτο στο χερι για να μην το χασω.Προσεξα οτι ο περισσοτερο χρησιμοποιημενος δισκος μου ειναι τα Μωρα στη Φωτια-αγορασμενος το 90.Ο περισσοτερο προσεγμενος,ενα σπανιο βινυλιο με τη δικη της Χουντας-πριν χρονια ειχα μαθει οτι η συλλεκτικη του αξια ξεπερνουσε το ενα εκατομμυριο.Θυμηθηκα οτι ο πιο αδικοχαμενος ηταν ο πρωτος των Γενια του χαους που εχασα σε ενα στοιχημα.Βρηκα εναν που ειχα κλεψει-και ακομα νοιωθω χαλια οχι γιατι τον εκλεψα αλλα δεν θελω να θυμαμαι απο που τον εκλεψα-των Αερα Πατερα.
Επιασα και ενα δισκο που ειχα να τον ακουσω 3 χρονια τωρα.Το αγαπημενο τραγουδι του παππου μου,που οταν το ακουγε στο σπιτι,στο αυτοκινητο σταματουσε να μιλαει,ακουγε και μας ελεγε...σσσ.τωρα ακουμε.Και απο ολα αυτα που ειπα παραπανω,αυτο θελω να ακουσετε.

Monday, January 16, 2006

Mετα σου λενε να μην...

...δενεσαι με τα αντικειμενα.Εδω και πολυ καιρο το λαπτοπ μου,επνεε τα λοισθια.Ολο το προβλημα ξεκινουσε απο την παροχη ρευματος.Οχι εξωτερικα αλλα εσωτερικα.Το πηγα δυο φορες για φτιαξιμο αλλα την τελευταια ο μαστορας μου ειπε οτι αν ξαναχαλασει να μην κανω τον κοπο να το παω.Εκανα και εγω κατι πατεντες,το δουλευα σε σταθερη θεση και χιλια δυο αλλα και αντεχε.Παραλληλα αρχισα να ψαχνω να παρω και ενα καινουργιο.Βρηκα ενα toshiba που μου αρεσε,ρωτησα τον ειδικο(telamonas rules!)και το πηρα μεσω ιντερνετ(400ευρω διαφορα,παρακαλω,απο τα καταστηματα.)Και επειδη θα ημουν στην Αθηνα το σ/κ,το παρελαβα εκει.Το ειδε ο ειδικος(ειπαμε,ο telamonas)κοντεψε να μου το ματιασει,μου εβαλε κατι προγραμματακια και επεστρεψα.
Θελω να καταληξω(επιτελους)οτι οταν ανοιξα το παλιο για να μεταφερω καποια πραγματα στο καινουργιο,εκανε ενα ανοιγμα,μαυρισε η οθονη και μετα εκλεισε βγαζοντας καπνους.
Το καημενο μου...κρατησε οσο μπορουσε και πεθανε πανω σε μια κριση ζηλειας.


Την καληνυχτα μου...και την καλημερα μου.

Sunday, January 08, 2006

Δυο μερες ηταν...

...και περασαν.Δυο μερες,ενα τζακι,εκατο κιλα ξυλα,οχτω μπουκαλια κρασι,εφτα ταινιες,πολυ φαγητο,κατι γλυκα,υπνος συνεχομενος-μετα απο πολυ καιρο-και καλη παρεα.Ομορφιες...

Την καλησπερα μου και τα φιλια μου.

Thursday, January 05, 2006

Το δωρο...


...που εκανα στον εαυτο μου γι'αυτα τα Χριστουγεννα,μου αρεσε πιο πολυ απ'ολα.Αυτη ειναι η Laxmi απο το Nepal.Ειναι 8 χρονων,δεν παει σχολειο,εχει αλλα δυο αδελφια και απο εδω και περα θα ειμαι η αναδοχος της.Ξερω δεν ειναι και καμια σπουδαια βοηθεια αλλα ειμαι συγκινημενη.

Επιτελους,καλημερα!