Friday, September 23, 2005

Νομιζω οτι ηρθε...


...η ωρα να παω και εγω διακοπες.Ή τουλαχιστον να ξεκινησω απο καπου τις διακοπες μου.Αν ειχα χρονο θα'θελα να ξαναδιαβασω τις ακυβερνητες πολιτειες για να μπω στο πνευμα του τοπου που παω.Αν ημουν στο σπιτι μου θα ξεθαβα απο τη δισκοθηκη μου δισκους της Ουμ Καλσουμ για να με ταξιδεψουν εκει,πριν περπατησω στα σοκακια της μεγαλης αυτης πολης.Τωρα το μονο που μπορω να κανω ειναι να ξεσκονισω το μυαλο μου και καθαρο να μπορεσει να ρουφηξει οτι καινουργιο,οτι αληθινο και οτι πρωτογνωρο δει εκει περα.
"All aboard, night boat to Cairo!"


Τα φιλια μου.


Υ.Γ..."Βρε για σαλάμ που να το φανταστώ
τόσο γλυκό το φθινόπωρο αυτό
τούτος ο ουρανός, ο φθινοπωρινός
είναι ο αυθεντικός, ο Αλεξανδρινός."

"...and burn like fire
burn like fire in cairo."

Sunday, September 18, 2005

Τωρα που δεν εχει...

...κοσμο,φερομαι πολυ εγωιστικα στους πελατες μου.Τους υποβαλλω σε μουσικα βασανιστηρια.Βαζω να παιζει μονο οτι μ'αρεσει εμενα.Χωρις να σκεφτω αν ταιριαζει με την ωρα,αν εχει ξαναπαιξει,αν ειναι δυσκολο στο ακουσμα...τιποτα.Οτι θελω εγω.
Να μερικα απο τα δισκακια με τα οποια μαστιγωνω σχεδον καθημερινα καποιους ανθρωπους:

2046-Ost(μπορει και δυο φορες τη μερα)
Old Boy-Ost(μπορει και ολη μερα)
The graffiti artist-ost(kid Loco)
Madeleine Peyroux-Careless Love
Lisa Ekdahl(πολλα χρονια τωρα)
Bliss-Quiet Letters
Bliss-Afterlife
Chasing the scorpions tail
Damien Rice
και φυσικα "τα ζωντανα" του Θαναση και των Λαϊκεδέλικα.




Καλη νυχτα να'χουμε και παντα καλες ακροασεις.

Saturday, September 17, 2005

"Χαμηλωσε...

...απο ψηλα δεν ζωγραφιζονται τα ονειρα, δεν διακρινεται η αληθεια..."



Y.Γ....Πως συμβαινει καμια φορα και καποια πραγματα σε κανουν να νοιωθεις σαν γιγαντας....
αλλα παλι σε κανουν
μικρουλι ανθρωπακι.

Καληνυχτα μας.

Υποθετω οτι ...

...θα ηρθαν οι φιλοι σου σημερα και θα σου αφησαν χιλια δυο σκατουλακια πανω στο μαρμαρο.Καθε φορα που ερχομαι υπαρχουν πολλα καινουργια "δωρακια".(Θυμαμαι ο Ζ.μια φορα σου ειχε αφησει ενα καστανο γιατι τα λατρευες.)Το ποτο σου(τanqueray),τα τσιγαρα σου(prince),η μηχανη σου(africa σε μικρογραφια),ενα κασκολ του Αρη,ενα παραμυθακι,κατι σημειωματακια,λουλουδια,λουλουδια,λουλουδια.
Κανεις δεν ερχεται με αδεια χερια.Το σιγουρο ειναι πως φευγει με αδειο το μεσα του.Και με μια απορια:γιατι;
Εχουν περασει δυο χρονια(σαν σημερα)αλλα αυτο το γιατι θα μας συντροφευει παντα οταν φευγουμε απο 'κει........δυσκολο να ξεχαστεις.

Friday, September 16, 2005

Τελικα με δουλεψε...

...ο καιρος.Ολη τη μερα ειχε υπερβολικη ζεστη και ηλιο.(Φυσικα εγω ειχα διαδωσει παντου οτι το βραδυ θα βρεξει).Μετα το μεσημερι ο ουρανος αρχισε να μαζευει κατι συννεφακια και εγω την επεσα στο ταρατσακι ολο το απογευμα.Δεν φυσουσε καθολου,το τσιμεντο ηταν ζεστο απο τον ηλιο και δεν ακουγοταν ουτε κουνουπι.Πηρα το βιβλιο μου αλλα ηταν πολυ ομορφο το σκηνικο για να διαβασω.Μετα ηρθαν τα παιδια και ειδαμε μια κινεζικη ταινια.
Κατα τις 11 αρχισαν να ακουγονται βροντες.Την πεσαμε παλι στην ταρατσα και παρακολουθουσαμε μακρυα αστραπες και κεραυνους.Τα βλεπαμε δεξια,μετα αριστερα,μετα πισω μας.Μονο πανω μας δεν ηρθαν.Επειτα μας επνιξε η ομιχλη και φυσικα η βροχη περασε ξυστα.
Επηρεασμενοι απο την κινεζικη ταινια και το Αγγελοπουλικο σκηνικο αρχισαμε μαθηματα Τάι Τσί μεσα στη νυχτα.Το γελιο της (κινεζικης) αρκουδας...

Την καληνυχτα μου στους ξενυχτηδες.
Την καλημερα μου στους υπολοιπους.

Wednesday, September 14, 2005

Αυριο να περιμενουμε...

...βροχες λεει.Ηδη απο το ανοιχτο παραθυρο αρχισε να μπαινει αρκετα πιο δροσερο το αερακι.Πεθυμησα μια βροχη.Οχι ομως μπορα.Βροχη που να κρατησει ωρες και εγω να κανω βολτες με το αυτοκινητο.Πανω κατω το νησι μιας και δεν εχω πολλα περιθωρια.Το εχω παθει αυτο πολλες φορες.Να μην με χωραει ο τοπος και να πηγαινω απο τη μια ακρη μεχρι την αλλη για να αποφυγω τη φρικη του να μην μπορεις να πας παραπερα.
Τεσπα,για βροχη ελεγα.Ναι,να βρεχει οπως τοτε στο γεφυρι του Βοϊδοματη που κολλησαμε στις λασπες.Οπως τοτε στα Πετροκερασα που ειχαμε βγει στο κτημα και τραγουδουσαμε στη βροχη χωρις να μας νοιαζουν οι κιθαρες και τα πνευμονια μας.Οπως τοτε στη Μολιστα που περασαμε ολη τη μερα διπλα στο παραθυρο για να μην χασουμε ουτε σταλα απο τη βροχη που κρατησε ωρες και ωρες.(Οχι ομως οπως τοτε που επιστρατευσαμε ολους τους κουβαδες και τα ταπερ για να μαζευουμε το νερο απο το χιλιοτρυπημενο ταβανι-οσο και να χτυπιεσαι αυτο δεν το λεω!)Εχω τοσα να θυμηθω απο τους χειμωνες μου αλλα αν αυτη τη στιγμη με εβαζες να διαλεξω μια βροχη,αυτη θα ηταν καλοκαιρινη.Για να ειναι ανοιχτα τα παραθυρα και να μπορω να μυριζω το βρεγμενο χωμα.(Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου η βροχη μου μυριζει καρπουζι-το ξερω,ειναι γελοιο αλλα το λεω σοβαρα.)

"Βρέχει κι εγώ τυλίχτηκα
σ' αυτή την αγκαλιά
στα σκουριασμένα σύννεφα στα φύλλα
στης βρεγμένης γης τη μυρωδιά."


Την καληνυχτα μου και τα φιλια μου.








Υ.Γ...Χθες ειδα μια "χαμενη"ταινια*.Δεν ξερω πως αλλιως να τη χαρακτηρισω.Ουτε μου αρεσε,ουτε δεν μου αρεσε(ακομα).Υποθετω οτι αν δεν ειχε αυτο το καστ θα τη σταματουσαμε απο το πρωτο μισαωρο.Αυτο που μου εμεινε ηταν ενας μαυρος που σε ασχετες φασεις,τραγουδουσε (πολλα) τραγουδια του Bowie στα Πορτογαλεζικα(αν εχεις το Θεο σου!).Ηταν τοσο χαλια που οι φιλοι μου δεν με πιστευαν οταν τους ελεγα οτι ειναι γνωστα κομματια και μαλιστα Bowie.Ισως να ακουσα και ενα των Stones,αλλα δεν ειμαι σιγουρη.

*Υδατινες ιστοριες.

Tuesday, September 13, 2005

Καινουργια....

...ρουχα.Χμμμ?



Καλημερουδια μας.

Thursday, September 08, 2005

Rapunzel...

"Isn't it marvelous that we have been given the gift of seeing and hearing? Of course, seeing gives us a wonderful picture of the world around us, but I wonder how many of you think about hearing as giving us wonderful sound pictures... For, sounds are really tone colors that give us a picture of what we hear. We have all enjoyed show-and-tell at school. But, how many of you have played the exciting game of hear-and-tell ? We will now hear sounds. Can you tell us what they are? And, who or what is making them? Lets try... First, close your eyes, and when you hear each sound, try to guess what it is... Either say what it is, or, if you are alone, just think about it... Island breezes, and your travel-shop teases, all you want me to raise you, For all of your sunshine, Better make you be mine, Forever and no more, All you do is play guitar and the melody for me, melody, melodies... You’re... My... Life. And you don't even boast of your extra-fine life or your Plastic upholstery, All I can recollect best - 'You better wear your best white dress"

Tuesday, September 06, 2005

Μοναξιες...


" Αν είσαι μόνος αν είσ' αδύναμος
η χαραυγή θα σε ξεκάνει."

Friday, September 02, 2005

H ζωη Εκει...


δεν θα ειναι ξανα ιδια.


(Ασχετα αν ο παπάρας κανει δηλωσεις του τυπου:«Σήμερα ζούμε τις πιο σκοτεινές ημέρες. Τα καλά νέα είναι από αυτό το χάος θα αναδυθεί ένας φανταστικός Κόλπος. Η Νέα Ορλεάνη θα ξαναγίνει μεγάλη πόλη».Βρε ουστ!)


Και οπως λεει και ο Tom Waits:"God's away, God's away, God's away On Business."

Thursday, September 01, 2005

Να ερθεις...










...να με πας στα γκουντις.Ετσι μου'πε.

Αν εξαιρεσεις...

...τον Αυγουστο που κρατησε 8μιση χρονια,το καλοκαιρι περασε σχεδον σαν νερο.Και δεν εννοω το τριμηνο του καλοκαιριου αλλα το δικο μου καλοκαιρι που ξεκιναει στα τελη του Μαρτη.Δεν νοιωθω πως χειμωνιασε αλλα κατι μικρα μου θυμιζουν οτι πρεπει και εγω σαν μεταναστευτικο πουλι να γυρισω στο σπιτι μου.
Η μερα σημερα ειναι περιεργη.Η ομιχλη δεν εχει ξεκουνησει απο πανω απο τα κεφαλια μας.Τωρα εχω ανοιχτο το παραθυρο και τη βλεπω να μπαινει-σαν στοιχειό-μεσα στο δωματιο.Η φωνες των γειτονων εχουν κοπασει-το πολυ πολυ να ακουστει ο Ν. να τραγουδαει με την παιδικη φωνουλα του το "παναθεμα σε,δε με λυπασαι που καιγομαι και λειωνω".
Η θαλασσα μου φαινεται τοσο μακρυα(5 λεπτα) μιας και εχει περασει πολυς καιρος απο τοτε που βυθιστηκα μεσα της(-μην πεις εξυπναδα.Εκεινη η φορα δεν μετραει.Δεν ειναι η ιδια θαλασσα οταν υπαρχουν εκατονταδες λουομενοι σε καθε σπιθαμη που υπαρχει.Ασε που επαθα και κραμπα).
Αρχισα να νοσταλγω τα αγαπημενα μου πουλοβερ,τις χειμερινες μου βολτες,το καλοριφερ στο αυτοκινητο,τη τζαμαρια στο σπιτι των γονιων μου,σαφως την ανηψια μου,τους φιλους μου,το σπιτι μου,τα βινυλια μου,το κρεββατι μου και χιλιαδες αλλα που με κανουν να λεω πως θελω να ερθει ο χειμωνας.Αλλα πιο πολυ θελω να ερθει γιατι φαινεται πως θα ειναι ενας χειμωνας διαφορετικος.Εχουν συμβει τοσα και τοσα.Εχουν αλλαξει τα μεσα μου εκατονταδες φορες.Εχω αλλαξει και εγω.
Θελω να πιστευω πως θα ερθει ενας καλος χειμωνας.Τον εχω τοσο αναγκη...

Καλησπερα και-θα το πω,ναι-καλο χειμωνα.


Υ.Γ.."Ειχα πει θα φυγω
Κι'ομως ειμαι ακομα εδω
και αυτο το καλοκαιρι
λειωμενο παγωτο
κυλαει στο χερι."

Υ.Γ2"Μα ετούτος ο χειμώνας έχει μπει
Κι οι σκέψεις μου βροχή σε λαμαρίνα"